Τρίτη 27 Αυγούστου 2013

Ο πρωθυπουργός που βάζει γκολ (VIDS)

Τι θα λέγατε αν βλέπατε τον Σαμαρά αμυντικό χαφ, τον Σημίτη δεξί εξτρέμ, τον Γιώργο Παπανδρέου σέντερ φορ και τον Κων/νο Καραμανλή στόπερ. Μάλλον θα γελούσατε για μια τετραετία.
 Ο Μπόικο Μπορίσοφ εν δράσει

Στη Βουλγαρία όμως ο Μπόικο Μπορίσοφ, πρωθυπουργός μέχρι και το Φεβρουάριο δεν καταλαβαίνει από γέλια. Ο Μπορίσοφ, αγωνίζεται κάποιες φορές ως επιθετικός με την ομάδα Γ' κατηγορίας Βιτόσα Μπίστριτσα  και το απολαμβάνει.
Είναι αρχηγός (ποιος άλλος θα τολμούσε), βάζει και κανένα γκολ με πέναλτι καμιά φορά (ποιος άλλος θα τολμούσε να το χτυπήσει), σηκώνει και κανένα κύπελλο κάπου κάπου και κάνει το κέφι του.

Περιττό να γράψω ότι δεν τον μαρκάρει κανείς. Τι να μαρκάρεις δηλαδή από ένα 54χρονο με κοιλίτσα και 100 κιλά, που η μεγαλύτερη απόσταση που διανύει είναι από το κύκλο στο κέντρο του γηπέδου,μέχρι το κύκλο στο κέντρο του γηπέδου?
Έρχεται στο γήπεδο με λιμουζίνα και συνοδεία περιπολικών, μοιράζει αυτόγραφα,φωτογραφίζεται με φιλάθλους και φοράει πάντα το 13. Στη κερκίδα είναι περισσότεροι οι άνθρωποι ασφαλείας του από τους φιλάθλους.
Από το 1980 ασχολείται ενεργά και με το καράτε, μετά την κτήση της μαύρης ζώνης υπήρξε προπονητής της εθνικής ομάδας της Βουλγαρίας, διαιτητής σε διεθνείς αγώνες και μέλος της Βουλγαρικής Ομοσπονδίας Καράτε.

Έναν πρωτότυπο τρόπο βρήκαν οι φίλαθλοι της Βουλγαρίας για να εκφράσουν τη δυσαρέσκειά τους για το επίπεδο του ποδοσφαίρου στη χώρα τους. Σε ψηφοφορία που διενεργήθηκε μεταξύ των φιλάθλων, για τον κορυφαίο ποδοσφαιριστή της χώρας για το 2011 ανέδειξαν νικητή τον Πρωθυπουργό, Μπόικο Μπορίσοφ!

Ο πολιτικός Μπόικο Μπορίσοφ.

Ο Μπόικο Μπορίσοφ χρημάτισε πρωθυπουργός της Βουλγαρίας από το 2009 ως το 2013. Έγινε δήμαρχος της Σόφιας στις 8 Νοεμβρίου του 2005 και παρέμεινε δήμαρχος ως τις 27 Ιουλίου 2009 . Μετά τη νίκη του κόμματός του (GERB) στις εκλογές που διεξήχθησαν στις αρχές Ιουλίου του 2009, έλαβε εντολή σχηματισμού κυβέρνησης και έγινε ο 50ός πρωθυπουργός της χώρας του.
Έπειτα από τις διαδηλώσεις που ξέσπασαν στις 12 Φεβρουαρίου 2013 για το υψηλό κόστος της ηλεκτρικής ενέργειας και την υποβάθμιση της ποιότητας ζωής, όπως και εναντίον της διαφθοράς, ο Μπορίσοφ και η κυβέρνησή του παραιτήθηκε στις 20 Φεβρουαρίου. Προτού γίνει αυτό, ο Μπορίσοφ είχε αποδεχθεί την παραίτηση του υπουργού Οικονομικών Σιμεόν Τζάνκοφ και είχε υποσχεθεί να μειωθεί το κόστος για το ρεύμα και να τιμωρηθούν οι υπό ξένη ιδιοκτησία εταιρείες.
Επίσης, κατά δήλωσή του, αρνήθηκε να λάβει μέρος "σε μια κυβέρνηση υπό την οποία η αστυνομία δέρνει το λαό".

 Δείτε τα βίντεο με τον Μπορίσοφ ...ποδοσφαιριστή .

Δεν υπάρχουν σχόλια: