Σάββατο 7 Δεκεμβρίου 2013

To Αγγλικό ποδόσφαιρο αποτίει φόρο τιμής στον Νέλσον Μαντέλα (Αφιέρωμα)

 Πριν από τα παιχνίδια αυτό το Σάββατο, τη 15η ημέρα της Premier League, κρατήθηκε σε κάθε παιχνίδι ενός λεπτού σιγή  στη μνήμη του εκλιπόντα ηγέτη της Νότιας Αφρικής.

Ο ηγέτης της Νότιας Αφρικής πέθανε την Πέμπτη σε ηλικία 95 χρόνων στο σπίτι του στο Γιοχάνεσμπουργκ.
( Φωτο από Στόουκ 3-2 Τσέλσι )

Οι Βρετανοί οπαδοί ποδοσφαίρου κατέβαλλαν σήμερα φόρο τιμής στον Nέλσον Μαντέλα με ένα απλό χειροκρότημα κατά την έναρξη των αγώνων στο αγγλικό και σκωτσέζικο πρωτάθλημα, στη μνήμη του εκλιπόντα προέδρου της Νότιας Αφρικής .
Οι παίκτες της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ
Το χειροκρότημα ξεκίνησε στο Oλντ Τράφορντ, όπου η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ άνοιξε την ημέρα κατά της Nιούκαστλ (0-1) και ακολούθησε στα υπόλοιπα γήπεδα της Αγγλίας και της Σκωτίας.

Γουέστ Μπρομ - Νόριτς 0-2
Οι βρετανικές ομοσπονδίες ανακοίνωσαν  χθες την πρόθεσή τους να τιμήσουν τον Μαντέλα, "που έκανε τον αθλητισμό ένα μέσο κατά του ρατσισμού και των διακρίσεων". Η Mεϊτζορ Λιγκ στη Σκωτία συνιστούσε σε δήλωσή της, να χειροκροτήσουμε πριν από τους αγώνες "ως σύμβολο σεβασμού και να γιορτάσουμε τη ζωή του Νέλσον Μαντέλα", ενώ η Πρέμιερ Λιγκ είχε ζητήσει μια μόνιμη επευφημία για να "θυμόμαστε τη ζωή και τα επιτεύγματα του ηγέτη της Νότιας Αφρικής".
 Ο θάνατος του Μαντέλα προκάλεσε πολλές αντιδράσεις στο βρετανικό ποδόσφαιρο, όπως του θρυλικού πρώην παίκτη της αγγλικής Γιουνάιτεντ, Μπόμπι Τσάρλτον, προσωπικό φίλο του Μαντέλα, ο οποίος ζήτησε "να γιορτάσουμε τη ζωή - και τι ζωή -της Νότιας Αφρικής".
Γουέστ Μπρομ - Νόριτς 0-2
Λίβερπουλ - Γουέστ Χαμ 4-1
Κρίσταλ Πάλας - Κάρντιφ Σίτι 2-0
Κρίσταλ Πάλας - Κάρντιφ Σίτι 2-0
Σαουθάμπτον-Μάντσεστερ Σίτι 1-1
Σάντερλαντ - Τότεναμ 1-2
Ο ΄Aλεξ Φέργιουσον , δημοσίευσε στον Twitter λογαριασμό του μια φωτογραφία δίπλα στον Μαντέλα.
Logo - CasinoNetbet com - 80x31 - White background  Δώρο 10€  χωρίς κατάθεση !!


Δεν υπάρχουν σχόλια: