Σάββατο 4 Ιανουαρίου 2014

"Ανώτερος Ταξιάρχης" ο Κριστιάνο Ρονάλντο !!

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο θα τιμηθεί από τον Πρόεδρο της Πορτογαλικής Δημοκρατίας Ανίμπαλ  Καβάκο Σίλβα και θα ανακηρυχθεί Ανώτερος Ταξιάρχης του Τάγματος του "Infante D.Henrique", αναφέρει την Παρασκευή η ιστοσελίδα της Προεδρίας.

Αριστερά ο σταυρός του Τάγματος του "Infante D.Henrique" και δεξιά ο Ρονάλντο με τον Πρόεδρο της Πορτογαλίας σε παλαιότερη συνάντηση.
Ο αρχηγός της εθνικής ομάδας της Πορτογαλίας θα λάβει την ανώτατη αυτή διάκριση από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, την ερχόμενη Τρίτη, στις 11.30, στο Παλάτι του Μπέλεμ, για την σημασία που έχει για το πορτογαλικό ποδόσφαιρο και για το σύνολο της διεθνούς προβολής που προσφέρει στη χώρα.
Ο αρχηγός της πορτογαλικής ομάδας θα τιμηθεί ως Ανώτερος Ταξιάρχης του Τάγματος του "Infante Don Henrique", τίτλος που δημιουργήθηκε το 1960 για την 500η επέτειο του Ερρίκου του θαλασσοπόρου, που θεωρείται μία από τις κορυφαίες προσωπικότητες της πορτογαλικής αποικιοκρατίας τα χρόνια του επεκτατισμού.
Ο παίκτης της Ρεάλ Μαδρίτης, στα 28 του, θα είναι αποδέκτης αυτού του βραβείου από τον άνθρωπο που κατέχει το ύπατο αξίωμα της χώρας, ως ένας τρόπος "να επιβραβεύσει τον αθλητή διεθνούς φήμης που έχει γίνει σύμβολο της Πορτογαλίας σε όλο τον κόσμο" και "ένα παράδειγμα για τις νέες γενιές", όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση της Προεδρίας.




Ο Φερνάντο Γκόμες, πρόεδρος της Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας της Πορτογαλίας, χαιρέτισε την απόφαση του Προέδρου της Δημοκρατίας και εξήρε την αξία και τη σημασία του CR7 για το Πορτογαλικό ποδόσφαιρο.
"Αισθάνομαι μεγάλη ικανοποίηση που ο Κριστιάνο θα λάβει μια τόσο υψηλή διάκριση από τον Πρόεδρο, η οποία εκφράζει την αίσθηση των Πορτογάλων γενικά για το τι έχει κάνει μέχρι σήμερα, όχι μόνο για την εθνική ποδοσφαίρου αλλά και για τη συμμετοχή του στην διαφήμιση του ονόματος της Πορτογαλίας σε όλο τον υπόλοιπο κόσμο", είπε.

"Ως εκ τούτου, δεν μπορούμε παρά να αισθανόμαστε υπερήφανοι, όχι μόνο για τον Κριστιάνο ως ποδοσφαιριστή, αλλά και ως ένα πρόσωπο που έχει αφιερώσει τα πάντα με πολύ ιδιαίτερη αγάπη προς την Πορτογαλία και δεν ξεχνάει την προέλευσή του. Ο Κριστιάνο κατά τη διάρκεια των δέκα χρόνων που εκπροσωπεί την Εθνική ομάδα, το έχει κάνει πάντα με μεγάλη αφοσίωση", σχολίασε ο Γκόμες στην ιστοσελίδα της Πορτογαλικής Ομοσπονδίας.





Logo - CasinoNetbet com - 80x31 - White background

  Δώρο 10€  μόνο με την εγγραφή, χωρίς κατάθεση !!




Δεν υπάρχουν σχόλια: