Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου 2014

Τα καλύτερα 10άρια όλων των εποχών (Αφιέρωμα)

Πριν λίγες μέρες, ο προπονητής του Ολυμπιακού είχε δηλώσει σε εφημερίδα της πατρίδας του, ότι όποιος προπονητής δεν θέλει να έχει στην ομάδα του 10άρι, είναι απλά ψεύτης.
Ακόμα και στο σύγχρονο ποδόσφαιρο, οι ομάδες που διαθέτουν καλό πλέι μέικερ, έχουν αβαντάζ απέναντι στον αντίπαλο, πρόσθεσε ο Ισπανός τεχνικός.


Το 10άρι, είναι πάντα το μυαλό της ομάδας, ο ποδοσφαιριστής που από τα πόδια του ξεκινάνε τα πάντα. Στην ιστορία του ποδοσφαίρου έχουν εμφανιστεί κατά καιρούς σπουδαίοι παίκτες που φόρεσαν το 10 το καλό.
Η FIFA αποκάλυψε τους καλύτερους και πιο διάσημους παίκτες που φόρεσαν τη φανέλα με το 10 και τους κατέταξε σε μια λίστα.

Συμφωνείτε με τη σειρά;

10. - Γκεόργκι Χάτζι | Θεωρείται ο καλύτερος παίκτης στην Ιστορία της Ρουμανίας. Φορούσε πάντα τον αριθμό '10 ', εκτός από το διάστημα που ήταν στην Μπαρτσελόνα. Εκεί φορούσε το 11.


9 - Ρομπέρτο Μπάτζιο | Ο Ιταλός «Μικρός Βούδας» ήταν ένας από τους καλύτερους επιθετικούς παίκτες της δεκαετίας του 90. Αναδείχτηκε κορυφαίος  ποδοσφαιριστής  και κέρδισε το Ballon d'Or το 1993 .


8 - Λόταρ Ματέους | Ο Γερμανός  Παγκόσμιος Πρωταθλητής του 1990 κατέχει το ρεκόρ συμμετοχής στα περισσότερα παιχνίδια Παγκοσμίου Κυπέλλου  (25).

7 - Λεο Μέσι | Στα 26 του, το 10άρι της Μπαρτσελόνα και της εθνικής ομάδας της Αργεντινής θα βελτιώσει πιθανόν την κατάταξή του στα επόμενα χρόνια. Για την ώρα ..μεσουρανεί.

6 - Ρομπέρτο Ριβελίνο  |  Είδωλο στη χώρα του, κέρδισε το Παγκόσμιο Κύπελλο με τη Βραζιλία το 1970. Έγινε διάσημος για το μεγάλο του μουστάκι , το βροντερό σουτ από μεγάλη απόσταση, τη γρήγορη σκέψη και το ξεχωριστό τρόπο στον έλεγχο της μπάλας. Επίσης τελειοποίησε μια κίνηση  που ονομάζεται "flip flap" και αντέγραψαν οι Ροναλντίνιο , Ρονάλντο και Κριστιάνο Ρονάλντο τα τελευταία χρόνια.

5 - Μισέλ Πλατινί | Θεωρείται ο καλύτερος Γάλλος παίκτης του εικοστού αιώνα από το διεθνές  ινστιτούτο στατιστικής (IFFHS), «Ο Βασιλιάς», ήταν η ψυχή της εθνικής ομάδας στη δεκαετία του '80 και είναι Πρόεδρος της UEFA από το 2007.

4 - Φέρεντς Πούσκας | Ήταν ο ηγέτης σε μια ισχυρή ουγγρική εθνική ομάδα τη δεκαετία του 1950.

3 - Ζινεντίν Ζιντάν | Ο «Zιζού» οδήγησε τη γαλλική εθνική ομάδα σε μια κατάκτηση του Παγκοσμίου Κυπέλλου το 1998 και ενός Ευρωπαϊκού το 2000.

2 - Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα | Mε παρατσούκλι «D10S» στην Αργεντινή, (παραφρασμένη με το 10 η λέξη Θεός), ο Μαραντόνα  οδήγησε την Αργεντινή στον Παγκόσμιο τίτλο το 1986. Θεωρείται από τους σημαντικότερους ποδοσφαιριστές όλων των εποχών

1 - Πελέ | Ο μόνος παίκτης που μπορεί να καυχηθεί για κατάκτηση τριών Παγκοσμίων Κυπέλλων. Η FIFA τον θεωρεί το καλύτερο 10άρι και είναι πιθανόν ο καλύτερος παίκτης όλων των εποχών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ :




Δεν υπάρχουν σχόλια: