Κυριακή 2 Φεβρουαρίου 2014

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: "Ο πλουσιότερος σύλλογος στον κόσμο"

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ είναι η ομάδα που πληρώνει καλύτερα όταν επενδύσετε πάνω της. Τέτοια είναι η επιτυχία σε όλες τις πράξεις της στο χρηματιστήριο, που έχει γίνει η πρώτη ομάδα στην ιστορία του αθλητισμού που έχει υπερβεί την αξία των 3.000 εκατομμυρίων δολαρίων , σύμφωνα με την τελευταία έκδοση από το έγκυρο περιοδικό Forbes.



Οι μετοχές του αγγλικού συλλόγου, τον Αύγουστο είχαν ονομαστική αξία, $ 14. Τις τελευταίες ημέρες η μετοχή έχει φθάσει στην τιμή των $ 17, με αποτέλεσμα την εντυπωσιακή αύξηση της οικονομικής κατάστασης των "κόκκινων διαβόλων".

Αυτή η αύξηση της της ονομαστικής αξίας των μετοχών του βρετανικού συλλόγου, έχει φτάσει την αξία του μετοχικού κεφαλαίου της Γουνάιτεντ στα 3.300 εκατ. ευρώ , που είναι το υψηλότερο από οποιαδήποτε ομάδα στον κόσμο. Πίσω, ακολουθούν οι Dallas Cowboys, από το NFL, με αξία 2.100 εκατ. ευρώ.

Είναι αστείο το πώς τα αθλητικά σωματεία σχεδόν πάντα αποτυγχάνουν όταν δοκιμάζουν να εισαχθούν στο χρηματιστήριο, και πως οι «κόκκινοι διάβολοι» αλλάζουν την αρνητική αυτή τάση σε τέτοιου είδους επιχειρήσεις τίτλων.

Ο Ντέιβιντ Γκιλ, εκτελεστικός διευθυντής του συλλόγου, υπερασπίστηκε την αναπτυξιακή αυτή τάση της ομάδας: "Αυτό που αγοράζετε είναι ένα από τα πιο εμβληματικά εμπορικά σήματα στον κόσμο , μιας ομάδας που συμμετέχει στο ταχύτερα αναπτυσσόμενο άθλημα στον κόσμο".

Μέρος της επιτυχίας οφείλεται κατά μεγάλο ποσοστό και στην αθλητική ιστορία της ομάδας, η οποία από την ίδρυσή της το 1878, έχει κατακτήσει συνολικά 60 τρόπαια, εκ των οποίων 19 πρωταθλήματα και τρία Ευρωπαϊκά Κύπελλα και στις τάξεις της υπάρχουν αστέρια, όπως ο "Chicharito" και ο Γουέιν Ρούνεϊ.

Για όσους ενδιαφέρονται, η τιμή (των $ 17)  της ονομαστικής αξίας των μετοχών της Γιουνάιτεντ θα διαρκέσει 3 μήνες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ ΣΧΕΤΙΚΑ:

Οι 11 πιο ακριβές μεταγραφές στην ιστορία της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ


 





Logo - CasinoNetbet com - 80x31 - White background  Δώρο 10€  μόνο με την εγγραφή, χωρίς κατάθεση !!






Δεν υπάρχουν σχόλια: