Κυριακή 9 Φεβρουαρίου 2014

Στο Περού υπάρχει μια ομάδα που ονομάζεται Χουάν Ρoμάν Ρικέλμε

Η ειδωλολατρία δεν έχει όρια. Έχουμε δει αφιερώματα, βίντεο, ένα παιδί να παίρνει το όνομα κάποιου ειδώλου , άγαλμα αφιερωμένο σε ποδοσφαιριστή... αλλά όλα μοιάζουν λίγα μπροστά στην ιστορία μιας Περουβιανής ομάδας ποδοσφαίρου που ονομάζεται Χουάν Ρoμάν Ρικέλμε.


Δημιουργήθηκε σαν ακαδημία ποδοσφαίρου, λέει η ιστοσελίδα www.dechalaca.com , στην οποία διαβάσαμε την ιστορία για το πώς ιδρύθηκε και γιατί πήρε το όνομά της από το "10" της Μπόκα Τζούνιορς. Ο ιδρυτής της Σαμουήλ Βάργκας Τέλο, Περουβιανός, που ζει στην περιοχή του Κάζα Γκράντε ,  ταξίδεψε αρκετές φορές στο Μπουένος Άιρες, όπου είχε την ευκαιρία να γίνει φανατικός οπαδός της Μπόκα Τζούνιορς και να γνωρίσει από κοντά το μεγάλο είδωλό του.

Προς τιμήν του  ίδρυσε αρχικά την ακαδημία ποδοσφαίρου τo 2008. Στη συνέχεια, έγινε ομάδα και σιγά σιγά από το επαρχιακό Πρωτάθλημα του Κάζα Γκράντε ανέβηκε σε μεγαλύτερες κατηγορίες. Το 2014, θα έχει την μεγάλη ευκαιρία να αγωνιστεί στο Copa Περού.


Οι στολές του Χουάν Ρoμάν Ρικέλμε FC είναι μια μίξη από τα χρώματα των ομάδων με τις οποίες έχει αγωνιστεί ο Αργεντινός παίκτης και μοιάζουν με της Μπαρτσελόνα, της Βιγιαρεάλ και της Μπόκα Τζούνιορς.

Η ιδέα έχει προσελκύσει τόσο πολύ την προσοχή, που πέρασε τα σύνορα. Οι άνθρωποι της ομάδας  ισχυρίζονται ότι η ομάδα κάνει σοβαρά βήματα προόδου για να εκπληρώσει το όνειρο της για να παίξει επαγγελματικά στην πρώτη κατηγορία. Φαντάζεστε σε μερικά χρόνια να έχουμε ντέρμπι Αλιάνσα Λίμα εναντίον  Χουάν Ρoμάν Ρικέλμε ;
Μέχρι αυτό το σημείο οδηγεί η ειδωλολατρία.






 







Δεν υπάρχουν σχόλια: