Τρίτη 25 Μαρτίου 2014

Μπλαζικόφσκι: Ο ποδοσφαιριστής που είδε τον πατέρα του να σκοτώνει τη μητέρα του

Ο Γιακούμπ Μπλαζικόφσκι, ο πολωνός ποδοσφαιριστής της Μπορούσια Ντόρτμουντ, ήταν ακόμη παιδί όταν είδε τον πατέρα του να σκοτώνει τη μητέρα του. Προσπάθησε να εγκαταλείψει τα όνειρά του, αλλά το ποδόσφαιρο ήταν αυτό που τον βοήθησε να ξεπεράσει το δράμα του και να γίνει ένας από τους καλύτερους μεσο-επιθετικούς στον κόσμο.


Ήταν 11 χρόνων, όταν μπροστά στα αθώα παιδικά μάτια του, ο πατέρας του, μαχαίρωσε τη μητέρα του. Από τότε, η ζωή του μικρού Γιακούμπ άλλαξε. Πέρασε πέντε ολόκληρες μέρες κλεισμένος στο δωμάτιό του και αποφάσισε να μην ασχοληθεί ξανά με το ποδόσφαιρο.

Η γιαγιά του είναι η μεγάλη του αδυναμία
Μαζί με τον αδερφό του, Ντέιβιντ, πήγαν να ζήσουν με τη γιαγιά τους. Ένας χρόνος πέρασε χωρίς ο "Kούμπα" να προφέρει τη λέξη ποδόσφαιρο. Ωστόσο, ο θείος του Γιούρεκ Μπρζέσκ, πρώην αρχηγός της πολωνικής εθνικής ομάδας, δύο μήνες αργότερα, τον έπεισε να επιστρέψει στο γήπεδο και με το παιχνίδι να ξεχνάει το δράμα του.
Μέχρι το 2003 πέρασε από όλα τα στάδια στη Ρακόβ Τσεστόκοβα και στα 18 του, δύο χρόνια αργότερα, εντάχθηκε στις τάξεις της Βίσλα Κρακοβίας, που εντυπωσίασε με το ταλέντο του, μέχρι του σημείου να τον αποκαλούν "μικρό Φίγκο".

Πρώτη μέρα με τη φανέλα της Ντόρτμουντ, το 2007.
Το 2007 υπέγραψε στην Μπορούσια Ντόρτμουντ, όπου έχει κερδίσει σχεδόν τα πάντα εκτός από το Champions League.

Σύμφωνα με τον προπονητή του Γιούργκεν Κλοπ, έχει γίνει ένας από τους καλύτερους μέσους στον κόσμο.

 Ο πατέρας του, Zίγμουντ, πέρασε 15 χρόνια στη φυλακή. Εξέτισε την ποινή του το 2011 και πέθανε ένα χρόνο αργότερα, σε ηλικία 56 ετών. Τα παιδιά του, δεν μίλησαν ποτέ ξανά μαζί του, αλλά και τα δύο παρακολούθησαν την κηδεία του.

 "Ποτέ δεν θα καταλάβω γιατί συνέβη. Με ρωτούν πάντα, γιατί;  Μέχρι το τέλος της ζωής μου θα πρέπει να ζήσω με αυτό ", είπε κάποτε σε μια συνέντευξη ο Γιακούμπ Μπλαζικόφσκι .

 Το 2012 το "Γιούρο" έγινε στην Πολωνία και την Ουκρανία. Ο Γιακούμπ Μπλαζικόφσκι αναγνωρίστηκε ως το μεγάλο αστέρι της πολωνικής ομάδας, η οποία όμως ατύχησε και αποκλείστηκε στη φάση των ομίλων.

Ο «Kούμπα» αφιερώνει όλα τα γκολ του στη μητέρα του.
Ωστόσο, η πόλη της Βαρσοβίας γνώρισε μια από τις πιο έντονες στιγμές στην καριέρα του «Κούμπα», ο οποίος πέτυχε το γκολ της  ισοπαλίας εναντίον της Ρωσίας.
Ο πανηγυρισμός δεν θα μπορούσε να είναι κάτι περισσότερο από συναισθηματικό ξέσπασμα.

Ο "Kούμπα", έτρεξε προς την σημαία του κόρνερ και πνίγηκε στις αγκαλιές των συμπαικτών του. Στη συνέχεια γονάτισε και έδειξε προς τον ουρανό, ενώ αναπόφευκτα δάκρυα έτρεχαν στα μάγουλά του. Όλα το Εθνικό Στάδιο της Πολωνίας χειροκρότησε. Σίγουρα, η Άννα (η μητέρα του Γιακούμπ) καμάρωνε από ψηλά.

«Μου έχουν τύχει αρκετά προβλήματα στη ζωή μου, αλλά τα έχω αντιμετωπίσει όλα. Νομίζω ότι είναι επειδή η μητέρα μου με βοηθά από κάπου."



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ στο BALLoni







Δεν υπάρχουν σχόλια: