Παρασκευή 18 Ιουλίου 2014

Ρεάλ Μαδρίτης και Mπάρτσα, οι πλουσιότερες ομάδες στον κόσμο σύμφωνα με το Forbes

Oι Ισπανικές ομάδες είναι στην κορυφή του top 10 των πλουσιότερων συλλόγων στον κόσμο

Η Ισπανία θα μπορούσε να ανησυχεί μετά την εκθρόνιση της ως πρωταθλήτρια του Παγκοσμίου Κυπέλλου, αλλά οι σύλλογοι της Ρεάλ Μαδρίτης και Μπαρτσελόνα εξακολουθούν να είναι πρωταθλητές στα κέρδη, αφού το όνομα τους φιγουράρει στην κορυφή των πλουσιότερων αθλητικών franchises στον κόσμο.



Για δεύτερη συνεχή χρονιά, το επιχειρηματικό περιοδικό Forbes χαρακτήρισε την πρωταθλήτρια Ευρώπης Ρεάλ Μαδρίτης του Κριστιάνο Ρονάλντο, το πιο πολύτιμο κλαμπ στον κόσμο, με εκτιμώμενη αξία 3,440 εκατ. δολάρια.
Η Μπαρτσελόνα, του Μέσι, του Νεϊμάρ και του Σουάρες, είναι δεύτερη στη λίστα με τρέχουσα αξία  $ 3.200 εκατομμύρια, ενώ η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ κατατάσσεται τρίτη με 2.810 εκατ. παρά την κακή της περσινή σεζόν.

 Η μόνη άλλη ποδοσφαιρική ομάδα στο top 10 είναι η πρωταθλήτρια Γερμανίας Μπάγερν Μονάχου, που τα 1.850 εκατ. δολάρια που αξίζει την βάζουν στην έβδομη θέση.

Οι υπόλοιπες ομάδες που συγκαταλέγονται στις 10 κορυφαίες , προέρχονται από την Major League Baseball και την Nasional Football League (NFL).

Οι New York Yankees (μπέιζμπολ) είναι στο νούμερο τέσσερα, με αξία 2,500 εκατ. δολάρια, με τους Dallas Cowboys (αμερικάνικο ποδόσφαιρο) στην πέμπτη θέση, με 2,300 εκατ..

Με 30 ομάδες στο top 50 για δεύτερη συνεχή χρονιά, το NFL καταλαμβάνει το 60% της λίστας του τρέχοντος έτους.
Ο κατάλογος περιλαμβάνει επίσης άλλες 4 ομάδες από το NFL.

Δείτε τη σχετική λίστα:






Δεν υπάρχουν σχόλια: