Δευτέρα 3 Φεβρουαρίου 2014

Ζόρζε Mέντες, ο βασιλιάς Μίδας των αθλητικών μάνατζερ.

Όσοι τον γνωρίζουν λένε πως είναι παθιασμένος με τη δουλειά του και δεν απογοητεύει ποτέ όσους δείχνουν εμπιστοσύνη στο πρόσωπό του. Ο 48χρονος  Ζόρζε Μέντες (γεννημένος 7 Ιανουαρίου, 1966 στην Λισαβόνα ) αποτελεί εγγύηση επιτυχίας στην αντιπροσώπευση ποδοσφαιριστών και προπονητών, με περισσότερα χρήματα στο λογαριασμό του από πολλά από τα αστέρια που αντιπροσωπεύει. Κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει ότι ο Μέντες είναι ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα που έχει εμφανιστεί στο αθλητικό μάνατζμεντ.



Ίδρυσε την εταιρία "Gestifute" το 1996, η οποία σήμερα διαθέτει ένα χαρτοφυλάκιο που αποτιμάται σε € 536 εκατομμύρια και εκπροσωπεί την αφρόκρεμα του ποδοσφαιρικού κόσμου.  Κριστιάνο Ρονάλντο, Ζοζέ Μουρίνιο, Ρανταμέλ Φαλκάο, Χουλκ, Τιάγκο Σίλβα, Φάμπιο Κοεντράο, Κάρλος Βέλα, Νάνι, Ντι Μαρία, Πέπε, Κουαρέσμα, Ντιέγκο Κόστα, Ντάνι, Γκαράι, Mιγκέλ Βελόσο, Μπουράκ Γιλμάζ, Βίκτορ Βαλντέζ, Λουίς Φελίπε Σκολάρι , Κάρλος Κεϊρόζ , Σιμάο Σαμπρόσα και Άντερσον , είναι μερικά από τα ονόματα που περιλαμβάνει η ατζέντα του.

Ο Μέντες έχει συμμετάσχει στις περισσότερες μεγάλες μεταγραφές τα τελευταία χρόνια και έχει μια προσωπική περιουσία δύσκολα υπολογίσιμη. Δεν ήταν όμως πάντα έτσι. Στα 20 χρόνια του ήταν ένας μέτριος παίκτης αλλά αρκετά έξυπνος ώστε να εγκαταλείψει το επάγγελμα του ποδοσφαιριστή και να αφιερώσει το χρόνο του στις μπίζνες.

Στην αρχή ανάλαβε τη διαφήμιση μιας ομάδας ποδοσφαίρου, στη συνέχεια άνοιξε ένα κατάστημα ενοικίασης βίντεο, ένα μαγαζί πρόχειρου φαγητού, εργάστηκε ως DJ και άνοιξε μπαρ και νυχτερινά κέντρα διασκέδασης στην Καμίνια . Σε ένα τέτοιο μπαρ άλλαξε η ζωή του, γιατί εκεί συναντήθηκε με τον τερματοφύλακα Nούνο Eσπίριτο , έγινε φίλος του και κατέληξε να είναι ο εκπρόσωπός του. Το 1996 κατάφερε να κλείσει την μεταγραφή του στη Ντεπορτίβο Λα Κορούνια από τη Βιτόρια Γκιμαράες και να κάνει την πρώτη του επιτυχία. Δημιούργησε αμέσως την εταιρία του και άρχισε να διαπραγματεύεται τη μετακίνηση Πορτογάλων παικτών στο εξωτερικό.




Το 2002 έστειλε τον Ούγκο Βιάνα από την Σπόρτινγκ Λισαβόνας στην Νιούκασλ για € 12.000.000 μια μεγάλη διεθνής επιτυχία που έκανε όλους τους παίκτες και τους προπονητές της Πορτογαλίας να τρέξουν στην πόρτα του.

Μέρος της μεγάλης επιτυχίας του Mέντες βασίστηκε στη συνεχή παρουσία του στις ακαδημίες ποδοσφαίρου και στους αγώνες των ομάδων νέων σε όλη την Πορτογαλία. Εκεί ανακάλυπτε και αποσπούσε την υπογραφή νέων παικτών, όπως έκανε με τον Κριστιάνο Ρονάλντο και τον Ρικάρντο Κουαρέσμα.
Κριστιάνο Ρονάλντο και Ζοζέ Μουρίνιο είναι τα δύο πολύτιμα κοσμήματα στο "θησαυροφυλάκιο" του Mέντες.

Σήμερα, όλοι θέλουν να ανήκουν στην Gestifute , αλλά δεν είναι και τόσο εύκολο. Περίπου 80 παίκτες έχουν σήμερα το προνόμιο να είναι στα χέρια του καλύτερου. Του Ζόρζε Πάολο Aγκοστίνιο Mέντες, του βασιλιά Μίδα των αθλητικών μάνατζερ.


 





Logo - CasinoNetbet com - 80x31 - White background  Δώρο 10€  μόνο με την εγγραφή, χωρίς κατάθεση !!






Δεν υπάρχουν σχόλια: