Πέμπτη 22 Μαΐου 2014

500 εκατομμύρια χρήστες του Facebook είναι οπαδοί του ποδοσφαίρου

Το κοινωνικό δίκτυο Facebook έχει ξεκινήσει μια έρευνα στην οποία δείχνει ότι τουλάχιστον 500 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν προφίλ σε αυτό το κοινωνικό δίκτυο, που στα ενδιαφέροντά  τους κυριαρχεί το ποδόσφαιρο , ένας αριθμός που προκαλεί και δείχνει το δρόμο σε όλα τα τμήματα μάρκετινγκ και τις μεγάλες διαφημιστικές εταιρείες που κυριαρχούν στην αγορά. 



H Βραζιλία είναι η χώρα που βρίσκεται στην κορυφή της λίστας των χωρών με τους περισσότερους οπαδούς ποδοσφαίρου στο Facebook , με σχεδόν 54 εκατομμύρια εγγεγραμμένους χρήστες. Στη δεύτερη θέση είναι μόλις με 5 εκατομμύρια οι χρήστες από τις ΗΠΑ, αν και το ποδόσφαιρο σε αυτή τη χώρα δεν είναι το πιο δημοφιλές άθλημα, αλλά σίγουρα βοηθάει ο τεράστιος αριθμός των μεταναστών από την Ευρώπη και τη Νότια Αμερική.
Στη μελέτη, το Facebook διαπίστωσε ότι χρήστες που τους άρεσε το ποδόσφαιρο έχουν δώσει Likes σε τουλάχιστον μια σελίδα ποδοσφαιρικής ομάδας ή κάποιου ποδοσφαιριστή .


Από αυτά τα 500 εκατομμύρια θαυμαστές του ποδοσφαίρου στο Facebook , το 60% ηλικιακά είναι κάτω από τα 34 , ενώ το 51% είναι άντρες και το 49% γυναίκες.


 Η μελέτη αυτή του Facebook δεν έγινε τυχαία, αλλά πρόθεσή της είναι να εδραιώσει τη θέση του Facebook στην αγορά διαφήμισης ως μια από τις πιο ευέλικτες και άμεσες πλατφόρμες για να φτάσουμε στον φίλαθλο καταναλωτή, ένα σημαντικό εργαλείο για το μάρκετινγκ και τα διαφημιστικά τμήματα των μεγάλων εταιρειών .

Η Μπαρτσελόνα είναι μακράν η ομάδα με τους περισσότερους ακόλουθους στο κοινωνικό δίκτυο με περισσότερα από 65 εκατομμύρια χρήστες  και ο πορτογάλος  Κριστιάνο Ρονάλντο είναι ο παίκτης με τους περισσότερους θαυμαστές , που υπερβαίνουν τα 81 εκατομμύρια.


 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ στο BALLoni







Δεν υπάρχουν σχόλια: