Τρίτη 13 Αυγούστου 2013

O Πάπας Φραγκίσκος συνάντησε τον Λάιoνελ Mέσι

Πριν από ένα φιλικό στη Ρώμη, ο Πάπας Φραγκίσκος συνάντησε τον Λάιoνελ Mέσι.

Ο παίκτης με τους συναδέλφους του της εθνικής ομάδας της Αργεντινής , μαζί και με την ιταλική εθνική ομάδα , την Τρίτη, απόλαυσαν μια ιδιωτική ακρόαση με τον Πάπα, που γεννήθηκε στη Λατινική Αμερική. Οι δύο ομάδες θα συναντηθούν την Τετάρτη σε μια φιλική συνάντηση στο Ολυμπιακό Στάδιο της Ρώμης.



"Ήταν πολύ ωραία," δήλωσε ο Μέσι μετά τη συνάντηση με τον Πάπα

"Θα είναι λίγο δύσκολο για μένα να υποστηρίξω κάποια ομάδα, αλλά ευτυχώς είναι ένα φιλικό . Το συστήνω», είπε ο Αργεντινός ποντίφικας .
O Πάπας είπε στους παίκτες: να θυμάστε ότι είστε ένα πρότυπο τόσο εντός όσο και εκτός γηπέδου "προς το καλύτερο ή προς το χειρότερο". Ζήτησε να προσευχηθούν γι 'αυτόν "στο τομέα που μου έδωσε ο Θεός."
"Αγαπητοί παίκτες, θα ήθελα να σας υπενθυμίσω ότι η συμπεριφορά σας τόσο στο γήπεδο όσο και στη ζωή, είναι ένα σημείο αναφοράς», είπε στην ομιλία του μισά ισπανικά και μισά ιταλικά.

Και ο Μπαλοτέλι επισκέφθηκε το Πάπα.

"Πριν από πρωταθλητές, είστε άνδρες, ανθρώπινα όντα με τα θετικά σας και τα ελαττώματα σας, με καρδιά, με ιδέες, με προσδοκίες και προβλήματα. Και σαν χαρακτήρες, παραμένετε πάντα οι άνθρωποι, στον αθλητισμό και στη ζωή" είπε.

Επίσης, τους κάλεσε να μην ξεχνάνε ότι, παρόλο που είναι επαγγελματίες, δεν θα πρέπει να σταματήσουν το αρχικό λειτούργημα του αθλητή: να είναι ερασιτέχνες, "για να μπορούν να εξαλείφουν αποτελεσματικά τον κίνδυνο των διακρίσεων."
"Είναι λυπηρό το γεγονός ότι το άθλημα έχει γίνει μεγάλη επιχείρηση" πρόσθεσε .

Στο τέλος, ο Πάπας Φραγκίσκος χαιρέτησε κάθε ένα από τους παίκτες και μίλησε για λίγο μαζί τους. Ο Πάπας είπε, χαμογελώντας: «Στο Βατικανό λένε ότι είμαι απείθαρχος, οφείλεται στη καταγωγή μου", δήλωσε στους παίκτες της Αργεντινής που έσπευσε να χαιρετήσει ενθουσιασμένος.

Η ακροαματική διαδικασία διήρκεσε περίπου 50 λεπτά, και οι παίκτες του έδωσαν πολλά δώρα και μπάλες ποδοσφαίρου.




Δεν υπάρχουν σχόλια: